Bästa filmerna för hemmabio

Det är nu några år sedan som hemmabion var årets stora grej, årets julklapp och årets snackis på en och samma gång. Men vi har fortfarande inte tappat intresset för det, och vi älskar att kunna uppleva film på ett riktigt majestätiskt sätt hemma. Att ens soffa blir som en lite extra bred och skön biostol, ja det är ju något som man bara måste gilla. Men det är inte alla filmer som passar för en hemmabio! Eller jo, vem försöker vi lura, det gör alla filmer rättvisa. Men det finns en del som blir lite extra häftiga när man upplever dem i en hemmabio.

Vi måste ju bara ta Sagan om Ringen-triologin, och nu även Hobbit-filmen och dess kommande uppföljare, som första exempel. Att uppleva de otroligt episka krigsscenerna, att verkligen få gåshud av det vackra klingande språket från Alverna och att fullt ut skrämmas halvt till döds av de svarta ryttarnas skrik… Vi vill poppa en enorm bytta popcorn och slå oss ner i soffan för ett maraton nu direkt. Episka fantasy-filmer gör sig verkligen rätta i ett hemmabiosystem, särskilt om basen är lite extra pådragen och ljudet lite extra högt. Man ska riktigt känna darret i kroppen när Uruk-Hai marscherar mot Helms klyfta.

En annan filmgenre som passar för hemmabiosystem är action. Med viss risk för att bli lite lomhörd om man har för högt, men det är det ändå lite värt. Tänk dig till exempel att du drar på en James Bod-rulle och börjar titta. Hemmabio med surround kommer göra det till en helt otrolig upplevelse då du kan höra hur skurkens helikopter kommer in från snett bakom dig, och när du riktigt kan känna surret från James Bonds motorcykel. Nej, nu måste vi gå och kolla på en actionfilm!