Skydda ditt hem med larm

Risken för inbrott ökar med 22 procent om din bostad saknar larm, enligt Folksams rapport.

Så står det inledningsvis i en artikel från Göteborgs Posten, och vidare förklarar Erik Arvidsson som är skadeförebyggare:

– Om man räknar med att äga en villa i 30 år så är risken ungefär en på fem att någon gång under livet drabbas av ett inbrott. Att ha larm kan utgöra skillnaden mellan att drabbas eller inte.

Många bra larm att välja på

Det är alltså tydligt att larm kan vara avgörande för att slippa inbrott i hemmet, och det är helt klart värt investeringen i längden. Numera finns det också väldigt bra larm, som är elektroniska och mobilstyrda. Exempelvis finns det villalarm Protexus, som erbjuder trådlösa larm med eller utan kamera och du kan med deras hjälp anpassa dina larm och produkter efter vad ditt behov är. Självklart ser alla hem olika ut, så då är det kanske inte ultimat att alla ska ha samma larmbehov.

Här är några av fördelarna med larm:

  • Främst: tjuven ser att hemmet är larmat och kommer helt klart att tänka en extra gång innan han eller hon försöker ta sig in. Det är väldigt avskräckande med larm och det har visat sig att bara vetskapen om att larm finns på hemmet har stoppat tjuvar att gå vidare med sitt inbrott.
  • Om tjuven trots vetskapen om larmet tar sig in i hemmet, så har du möjlighet att ta fast hen om du har larm. När tjuven bryter sig in larmas larmcentralen vilket självklart kommer att stressa tjuven, och förhoppningsvis lämnar han inte ditt hem med lika mycket som han gjort om ni inte haft larm.
  • Slutligen: har man ett elektroniskt och mobilstyrt larm med kamera blir man själv informerad när inbrott sker och tack vare kameran kan man mes troligt identifiera tjuven även om han trots allt tagit sig in och ut med händerna fulla av värdesaker.

Det finns med andra ord mycket att vinna på genom att ha larm, så om det är någonting som ditt hem saknar hoppas vi att du snarast möjligt köper hem detta.