Vad fyndar du på Black Friday?

Black friday på griffeltavlaBlack Friday är den amerikanska shoppinghelgen som har tagit Sverige med storm. På bara några få år har den blivit nästan lika viktig som julen för många handlare. Det gäller inte minst på nätet, och där är också möjligheten att fynda störst.

Den största shoppinghelgen i USA är Black Friday, som inträffar dagen efter Thanksgiving. Den fjärde fredagen i november har många butiker speciella erbjudanden, och i takt med att amerikanska butiker har flyttat ut på nätet har Black Friday blivit större även på world wide web. Tack vare internet har marknaden för konsumentprodukter blivit global, och i och med att många svenskar köper saker online från USA har konsumenter även i gamla Svedala lärt sig att ta vara på dagen. För att kunna konkurrera med sina amerikanska motsvarigheter har flera svenska webbhandlare hängt på.

Vad kan man då köpa som svensk på Black Friday? Det mesta, är det enkla svaret, och det räcker med att surfa in på https://fyndiq.se/fyndiq/black-friday/ för att inse detta. Även fysiska butiker, som konditorier, har speciella erbjudanden den här dagen. Mer om detta finns att läsa här. I Jönköping uppmanas alla handlare att delta.

Om man älskar prylar, eller letar efter en lämplig julklapp till någon som gör det, är det bra att passa på under denna dag. Nästan ingen e-handlare har idag råd att avstå från specialerbjudanden på denna dag, som är årets viktigaste för webshoppar.

Tips inför Black Friday

  • Om du är extra intresserad av en viss butik, skriv upp dig på deras mejlinglista så att du får information om vad de kommer att ha extraerbjudanden på.
  • Ladda också ned butikens app, om det finns en sådan. Det är inte ovanligt med specialerbjudanden som man endast kommer åt på detta sätt.
  • Ska du handla i en fysisk butik, kolla när den öppnar på Black Friday. Det är inte ovanligt att butikerna öppnar tidigare denna dag, och har du otur kanske varan du vill ha är slut vid ordinarie öppningstid.

Fler tips för Black Friday finns här.